Results 1 to 7 of 7

Thread: dpi help

  1. #1

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Texas
    Posts
    175
    Post Thanks / Like

    Default dpi help

    Okay, I think I have made 3 or 4 things in 72 dpi that I want to print - so I'm going to have to go back and redo them. Problem... I don't know how I changed the dpi to start with or what to do to put it back to 300 for printing. Can someone help? I'm using PS2. I'd really like to do some scrapping this afternoon, but if I don't have the settings right, I don't want to even start a page, you know?
    ~Carrie



  2. #2

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    NJ
    Posts
    1,756
    Post Thanks / Like

    Default Re: dpi help

    I usually start a new page and set it at 3600x3600 and then set it to 300 dpi instead of 72 and then put everything on that blank canvas.


  3. #3

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Texas
    Posts
    175
    Post Thanks / Like

    Default Re: dpi help

    Okay, when I started a new page, the dpi was 300 already. I wonder why my Christmas card was only 72? Checked my last few pages and they were all 300. I thought I was going to have to redo them. Whew!
    ~Carrie



  4. #4

    Join Date
    May 2009
    Posts
    185
    Post Thanks / Like

    Default Re: dpi help

    If you are wanting your actually item resized to 300 dpi there is a really great resizer action that works wonders. If you want to email me your item I'll resize it for you since I have the action and send it back. PM me if you want me email to do that.




  5. #5

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    North Texas
    Posts
    175
    Post Thanks / Like

    Default Re: dpi help

    PMed you, Scrapberry - thanks!
    ~Carrie



  6. #6

    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    59
    Post Thanks / Like

    Default Re: dpi help

    This is where you type in 300 dpi when you start a new canvas : )

  7. #7

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Utah
    Posts
    14
    Post Thanks / Like

    Default Re: dpi help

    Doesn't CS start all "new" files at 72dpi as default. Always start high, and REDUCE sizing later, saving a layered file as well. One you shrink an image to fit into a 72dpi format and hit that little checkmark, there is not going back. You can increase it back up, it will look good on your monitor, just not in your hands.
    We have a little explaination about resolution on our site and FB.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •